top of page

Health Check

Een kijkje van binnen

Als je echt wil checken hoe het met je lijf gaat, dan is dit onderzoek perfect.

Om gezond te worden en te blijven, is het van belang dat de complexe processen in het lichaam optimaal verlopen. Als kleine verstoringen langer blijven bestaan, kunnen ze op den duur schade geven en klachten veroorzaken. De onderliggende oorzaak van vele chronische aandoeningen (hart-en vaatziekten, Darmklachten, auto-immuunziekten, neurologische aandoeningen, kanker, etc.) ligt vaak in deze minimale verstoringen zoals laaggradige ontsteking, verzuring, onvermogen in wegvangen van oxidanten of tekorten in essentiële vitaminen en mineralen.

Met behulp van het Personal Nutritional Health (PNH) laboratorium onderzoek van Hessels&Grob kunnen we met specifieke bloed-, urine- en speekseltesten in kaart brengen hoe de processen in jouw lichaam lopen en of er subtiele verstoringen zijn opgetreden. 

Dit door aanvullende parameters en referentie waardes te gebruiken in vergelijking met een 'gewoon' bloedonderzoek doet. Het kan dan ook zijn dat de huisarts of een andere professional zegt dat je vitamine D wel prima is terwijl met onze blik dat zeker niet het geval is. Dat komt omdat we kijken naar optimale niveaus en niet het niveau waarop het al te laat is en je 'ziek' bent.

Door deze drie elementen krijg je inzicht in je ontstekingslevel, stress situatie, orgaanfuncties en vooral voedingsstatus. Voeding is een van de belangrijkste leefstijl factoren die we kunnen beïnvloeden. "Food is Medicine" zeggen ze in de functionele geneeskunde. 

Het is dus DE manier om je gezondheid te beïnvloeden. Veel mensen geven aan dat ze gezond en gevarieerd eten. Als we dieper inzoomen op wat en hoe er dan gegeten wordt, dan blijkt dat niet altijd zo gezond te zijn. Vaak zitten er teveel koolhydraten of suiker in ons dagelijks menu. Of juist teveel of te weinig eiwitten in verhouding met ons bewegingspatroon. Of ontbreken er belangrijke vitaminen en mineralen.

Wat er juist is voor jou is afhankelijk van wat je lichaam met de voeding doet en waar voor jouw lichaam de juiste balans zit.

Hierop worden alle verdere adviezen afgestemd. 

Health Check aanvragen

Kosten en proces

De kosten bedragen €470. Dit omvat de bloedafname en het PNH onderzoek.

TIP: vraag bij je werkgever na of zij dit vergoeden als Preventief Medisch Onderzoek

Na het aanvragen ontvang je een korte vragenlijst om informatie te verzamelen die van belang is bij de interpretatie van de resultaten. 

Vervolgens is er op een geschikt moment in de ochtend (nuchter) de bloedafname met een vingerprik (in de praktijk). Speeksel- en urine testen krijg je mee en kun je zelfstandig thuis afnemen en opsturen naar het laboratorium. 

Zodra de uitslag ontvangen is (1-2 weken na ontvangst van alle monsters), kan het advies meegenomen worden bij gezondheidsplan.

Bij het WETEN en DOEN programma is er een afspraak na de intake waarin dit besproken wordt.

Bij het online BEGRIJPEN programma zal een online consult ingepland worden.

bottom of page