top of page

Over

Personal Health Clinic

Personal Health Clinic is ontstaan als zelfstandige praktijk met als doel het professioneel begeleiden van individuen naar optimale persoonlijke gezondheid. Van het herstellen van (chronische) ziekten en klachten tot het optimaliseren van bestaande gezondheid. 

Visie

Als arts en patiënt heb ik ervaren dat we een prachtig zorgstelsel hebben als het gaat om acute situaties of kortdurende klachten maar waarin chronische problemen enkel worden aangepakt op een niveau van ziekte en symptomen en behandeld volgens generieke protocollen. Er is onvoldoende ruimte voor het onderzoeken van de persoonlijke onderliggende oorzaken en voor een individuele aanpak op het niveau van fundamentele gezondheid en herstelvermogen.

Hiervoor is een andere aanpak nodig. Namelijk het kijken naar de verschillende onderliggende systemen en de interacties daartussen welke beïnvloed worden door voorgeschiedenis, genetische aanleg en leefstijlfactoren. Dat is Functional Medicine, ook wel integratieve geneeskunde. Lees hier meer. 

Aanpak

Vanuit Personal Health Clinic word je op een zeer persoonlijk niveau begeleid in het vinden van jouw triggers, welke factoren bij jou van invloed zijn en hoe je deze kan aanpakken.

In deze aanpak is voeding essentieel, eventueel met supplementen. Daarnaast zijn beweging, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling van belang bij optimale gezondheid. Aanvullend kan coaching ingezet worden. Ook kan verwezen worden naar andere professionals die hierin kunnen ondersteunen zoals een accupuncturist, haptotherapeut, psychotherapeut, osteopaat of manuaal therapeut.

 

Het is jouw weg naar gezondheid en daarin word je gefaciliteerd. Jij bent aan zet!

Personal Health Clinic

The greatest medicine of all is teaching people how not to need it.

Hypocrates

Rachelle Jongen

Arts integratieve en functionele geneeskunde

Niet alleen als arts heb ik ervaren hoe ons zorgstelsel in elkaar zit en soms niet toereikend is voor bepaalde situaties. Ook persoonlijk heb ik aan den lijve ondervonden hoe weinig perspectief er kan zijn binnen de grenzen van het huidige zorgsysteem. Gelukkig weet ik nu dat er andere wegen zijn die je kunt bewandelen. Via die wegen neem ik anderen graag mee naar een optimale duurzame gezondheid. 

Mijn verhaal 

Na enkele hersenschuddingen als kind werd ik chronisch hoofdpijn klant, waar ik ongeveer 20 jaar zoet mee was. De hele medische molen was mij welbekend: onderzoek na onderzoek, van de ene specialist naar de andere, medicatie op medicatie en af en toe een ritje met de ambulance omdat ik weer eens tegen de vlakte ging of stuiptrekkingen kreeg.

Conclusie: niks aan te doen, leer er maar mee leven, beetje pappen en nat houden met medicatie. 

Kennelijk heeft dat alles me wel geïntrigeerd en riep ik al jong dat ik dokter wilde worden. Tijdens mijn studie geneeskunde kwam ik er vooral achter dat er medisch gezien niks mis met mij was en ik in het protocol chronische hoofdpijn was beland al die tijd. Maar niemand had me verteld dat ik voor de oplossing van mijn klachten aan het verkeerde loket was. 

In een proces van jaren kwam ik daar zelf achter. Ik wilde begrijpen hoe ik in elkaar zat en wat ik moest doen om me beter te voelen. Nieuwsgierig naar nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen ging ik een ander pad volgen en heb ik het breed aangepakt: experimenteren met eten waardoor ik enkele triggers ontdekte en leerde wat mijn lijf wel en niet nodig had; slaap optimaliseren en herwaarderen; mijn eigen keuzes maken en afstappen van voorbedachte routes; leren luisteren naar mijn lichaam en meer tot rust komen via mindfulness, yoga en meditatie; werken aan ongezonde relaties en het onomkeerbare verwerken door psychotherapie; leren doseren van sport, fysieke inspanning en ontspanning; doorbreken van familiepatronen en mijn eigen normen en waarden herontdekken. 

Het resultaat? Weg met het label ‘chronisch hoofdpijn patiënt’: geen medisch gedoe mee, geen medicatie meer maar juist vitaliteit en gezondheid zonder belemmeringen. Ik ken nu de signalen van mijn lichaam en ik weet wat er nodig is om in balans te blijven. 

Mijn missie

Ik ben dankbaar dat ik deze weg heb mogen bewandelen! Maar waarom heeft geen enkele medische professional me ooit gewezen op deze aanpak?! 

Dat is precies wat mij nu te doen staat: het professioneel begeleiden van anderen naar optimale persoonlijke gezondheid.

Relevante ervaring en opleiding

2022

Access Bars ® Practitioner bij Access Consciousness ®

2021-2022

Past Reality Integration aan PRI Academy (Ingeborg Bosch) 

2021

HeartMath Interventions Certification Program 

Coachen bij stress en burn-out bij De Alchemist 

2020-2021

Functional Medicine aan IFM

Familie opstellingen aan Bert Hellinger Instituut

2020

Lichaamsgericht werken bij De Alchemist

2019-Heden

Werkzaam als zelfstandig coach bij CONXC

 

2018-2019

Coach Practitioner aan Europees Instituut | De Baak

2012-Heden

Werkzaam als arts in sociale- en bedrijfsgeneeskunde, als medisch adviseur en als projectmanager/consultant.

2006-2012

Geneeskunde aan Universiteit Utrecht

logo lnkin.jpeg
Rachelle Jongen

Mia Wessels

Arts integratieve en functionele geneeskunde

Samen met Rachelle hoop ik dat dit een plek is waar je je thuis voelt. Een plek waar je verder kan ontdekken wat je nodig hebt en hoe je jezelf dat kan geven. Ik weet als geen ander hoe het voelt om vast te zitten en even niet meer te weten hoe nu verder. Wat ik van de lastige momenten heb geleerd, is dat er niks zo fijn is als het samen mogen doen.

Mijn verhaal 

Op het moment dat ik echo’s met een deodorantfles op mijn moeders zwangere buik aan het doen was was het duidelijk dat ik dokter ging worden. Geïnspireerd door de verhalen van mijn opa en oma die net na de oorlog pionierde in ditzelfde vak was ik gemotiveerd om er ook op die manier voor andere mensen te kunnen zijn.

 

Mijn verwachting van wat het inhield om als arts te werken bleek verre van de realiteit. Wij hebben een systeem gecreëerd waarin de tijd nemen om echt te kunnen luisteren en preventief werken een luxe is.

 

Na een mountainbikeongeluk net voordat ik arts werd moest ik maanden revalideren. Het gaf me tijd om te reflecteren en ik realiseerde me dat ik lang niet zo gezond was als ik altijd dacht. Ik was niet alleen aan het herstellen van een hersenschudding, maar ook van jarenlang rondrennen als een kip zonder kop en ongezonde patronen.

 

In mijn herstel heb ik verreweg het meeste gehad aan andere behandelingen dan onze reguliere zorg, van reiki tot druppels waar ik nog nooit van had gehoord. Mijn ogen werden geopend voor het belang van voeding, energiehuishouding en basale dingen zoals rust en verbinding.

 

Ik besloot mijn eigen pad te bewandelen en zorg te ontwerpen zoals ik denk dat het kan. Ik verdiepte me in andere visies op gezondheid, van eeuwenoude Oosterse geneeswijzen tot moderne, wetenschap gedreven, Functional Medicine. Langzaam maar zeker ontwikkelde ik een manier van werken waar ik 100% in geloof en steeds weer de resultaten van terugzie.

Mijn missie

In de ideale wereld groeien we op in een wereld waarin het normaal is om jezelf te kennen, van kennis van het lijf tot emotieregulatie. En indien we dan toch ziek worden, ondersteund worden op alle lagen. Ik geniet ervan om samen met jou te ontdekken waar jouw klachten vandaan komen en wat jij nodig hebt om te komen waar je wil komen.

Mia Wessels.jpg
Relevante ervaring en opleiding

2023

Functional Medicine aan IFM

2022-2023

Academy for Integrative medicine

2021

Energetische massage

2016-2021

Reiki 1, 2 en Practitioner

2020

Coach Potential Program (ICF geaccrediteerd, PCC level)

2020-Heden

Werkzaam als coach in eigen praktijk en in organisaties. 

Preventieve onderzoeken en consulten in organisaties.

2 jaar werkzaam als arts op de spoedeisende hulp.

2017-2018

Master Health economics policy and law

2011-2019

Geneeskunde aan Universiteit Utrecht

logo lnkin.jpeg
Mia Wessels

Samenwerking

microbiome-center-logo-1.png
HeartMath
logo-300x104.png
logo aardg.png
logo voedingsacademie.png
Ook samenwerken?
Neem contact op.
Samenwerking
bottom of page