top of page
  • Rachelle Jongen

De kracht van medicinale paddenstoelen

Bijgewerkt op: 25 apr. 2023

Naast de psychedelische effecten ervan, die binnen de therapeutische wereld steeds meer aandacht krijgen, zijn paddenstoelen ook goed voor je lijf en algehele gezondheid.


geneeskrachtige paddenstoelen
Medicinale paddenstoelen

Mycotherapie, dat de geneeskrachtige werking van verschillende paddenstoelen inzet, kan bijvoorbeeld preventief helpen bij een breed scala aan klachten en aandoeningen. Denk aan immuunproblemen, kanker, hart-en vaatziekten, hormonale verstoringen en meer. Niets nieuws: de werking van schimmels wordt al duizenden jaren toegepast binnen veelal Oosterse traditionele geneeswijzen. Inmiddels wordt het in onze Westerse maatschappij ook beter ontvangen, mede door groeiende wetenschappelijke onderbouwing. PHC zet graag alvast een aantal feiten voor je op een rijtje. Vijf dingen die je wellicht nog niet wist over mycotherapie:

  • paddenstoelen zijn vaak even effectief of zelfs effectiever dan gebruikelijke medicatie, bovendien kennen ze nauwelijks bijwerkingen

  • de werkzame bestanddelen - glucanen, polyfenolen, enzymen, lectine - in paddenstoelen werken regulerend ofwel corrigerend voor het lichaam waardoor ze minder agressief en minder schade berokkenend te werk gaan dan veel medicatie

  • veel gebruikte medicatie (penicilline, statines en antibiotica) vinden hun oorsprong in schimmels en paddenstoelen

  • de werkzame bestanddelen komen beschikbaar door er extracten van te maken of middels microfijne vermaling

  • de poeders zijn geschikt voor preventief gebruik, therapeutisch werken we (meer) met extracten

Zoals alle behandelwijzen die PHC inzet, gaat het hier ook om een persoonlijke aanpak en vergt het enige begeleiding. Mocht je meer willen weten? Neem contact op voor verder advies.

30 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page